Big easy Berlin (privé tour)

easy-sunday-berlin

Fietstocht door het zondagse Berlijn. Relaxed rondje om plekken te ontdekken, waar je als Berlijner zo je vrije tijd kan doorbrengen. Dit is een zondagse stadstour. Elke keer anders of ook niet. In ieder geval wil ik u het alternatieve, bonte Berlijn laten zien.

  • Dag: zondag (mei – augustus 2017)
  • Start: ca. 14:30 uur, duur ca. 3,5 – 4 uur.
  • Startpunt: Take a bike.
  • Prijs: zie prijslijst.

Dit is een ontspannen stad. Berlijners, échte Berlijners zijn heel tolerant. Iedereen moet maar doen, wat hij of zij denkt te moeten doen. En alleen als het volgens de Berlijner echt helemaal niet gaat, zal hij er op humoristische wijze op reageren. Verder doet iedereen maar.

En dat wil ik tijdens deze fietstour laten zien. Van Mitte naar Prenzlauer Berg. Het Mauerpark met zijn karaoke heeft ondertussen wereldfaam! Urban gardening, graffiti, straatmuzikanten, vlooienmarkten. Pankow, door het bos en over een stukje heide zullen we ook een Sovjet-Russische begraafplaats bezoeken.

Op de terugweg zien we een oud paleis van de Hohenzollern’s. Aan het riviertje de Panke gaat we dan door het burgerpark richting Wedding, de momenteel wellicht interessantste wijk van Berlijn. Overal ontstaan op dit moment nieuwe cafeetjes en restaurantjes. De wijk verandert zijn gezicht van een pauperbuurt naar een buurt voor hippe mensen. Deze ontwikkeling hoop ik je te kunnen laten zien. Aan het kanaal voorbij over het terrein van de Charité zijn we dan terug in Mitte.

You may also like...