Contact Meer weten? Als echte Berlijner help ik u graag verder!

Over Berlijn per fiets

“Ich bin ein Berliner!“ Dat klopt in mijn geval zeker, ooit – 1991 – voor de liefde naar deze stad gekomen, ben ik ondertussen heel, heel erg van deze stad gaan houden. Waarom? Precies, dat wil ik u op onze rondleidingen laten zien.

Ik geef al jaren lang rondleidingen door Berlijn en Potsdam, als hobby begonnen, is het ondertussen mijn passie. Berlijn is geschiedenis. Wereldgeschiedenis op elke straathoek. Het speciale van deze stad heeft beslist heel veel oorzaken. Voor mij is het vooral het bonte. Dat iedereen zo kan leven, zoals diegene zich dat voorstelt. Het is hier heel vrij. Iedereen doet maar. Berlijn is ook – zeker voor Duitse begrippen – zeer internationaal. Maar bovenal is Berlijn ook een leefbare, ontspannen stad.

Waarom fietstochten?

Berlijn is groot, heel groot! U kunt deze stad op vele manieren bekijken. Ik raad iedereen aan het per fiets te doen. Een rondleiding met één van onze gidsen of zelf een fiets huren. Je ziet gewoon veel meer, bent deel van de stad en wordt zo al heel snel een beetje Berlijner. Ook omdat steeds meer mensen de fiets in het dagelijkse verkeer gebruiken, is de infrastructuur in de binnenstad ondertussen prima voor fietsverkeer.

Onze gidsen

Als drijvende kracht achter Berlijn per fiets – en Berlijn enthousiasteling – verzorg ik zelf dagelijks de fietstouren. In drukke periodes word ik hierbij geholpen door andere gidsen. Ik streef een bepaalde kwaliteit na en vind het belangrijk u zo veel mogelijk het verhaal te vertellen, dit verwacht ik ook van mijn collega’s.

Hopelijk spreekt mijn verhaal u aan en heel graag tot ziens!

Hans Boekhorst

fietsen, berlijn, fiets huren