Hitler’s Berlijn (privé tour)

hitler-berlijn-excursie

Op zoek naar het Derde Rijk. Een fietstocht langs de sporen van Nazi-Duitsland en de resten van “Welthauptstadt Germania” van Hitler en zijn architect Speer. Leerzame fietstour voor mensen, die meer over de jaren 1918 tot 1945 willen weten.

  • Data 2017: op aanvraag
  • Start: vrij te bepalen, duur ca. 3 uur.
  • Startpunt: Take a bike.
  • Prijs: zie prijslijst.

De donkerste kant van de Berlijnse geschiedenis. In deze stad werd de moord op 6 miljoen joden gepland. De zelfmoord van de Führer in april 1945 – de stad ligt dan volledig in puin – betekent het einde van het 1000-jarige rijk.

Van de Reichstag, de Brandenburger Tor, waar de ellende 30 januari 1933 begon, langs het Holocaustmonument, de Führerbunker, het hoofdkwartier van de Gestapo aan de Wilhelmstrasse in Mitte. Dan naar Kreuzberg en het gigantische, inmiddels gesloten vliegveld Tempelhof. Verder voorbij aan de sporen van een van de allereerste concentratiekampen en Hitler’s Welthauptstadt Germania. Op de terugweg rijden we door een superleuke wijk, de „Bergmannkiez“. Daarna langs het Joodse Museum en door de oude uitgeverswijk in Kreuzberg.

Leerzame fietstour voor mensen, die meer over de jaren 1918 tot 1945 willen weten. Je rijdt door een aantal gezellige wijken en zult ondanks het thema een onderhoudend rondje gefietst hebben. Want we hebben tenslotte ook vakantie!

You may also like...