Vliegveld Tempelhof Rondleiding door één van de weinig overgebleven Nazigebouwen

HELAAS GEEF IK HIER VANAF JULI 2016 GEEN RONDLEIDINGEN MEER!!!

Zentralflughafen Berlin-tempelhof

Rondleiding door Hitlers “Weltflughafen“. Spannende en interessante rondleiding door een van de weinige Nazigebouwen, dat tijdens de Berlijnse luchtbrug tot een symbool voor de westerse vrijheid en de weerstand van de West-Berlijners werd.

Een heel groot gebouw, ooit zelfs het grootste gebouw in Europa. Ervaar meer over het ontstaan van de Duitse luchtvaart, de Lufthansa, de Zentralflughafen Berlin, de plannen van Adolf Hitler en metgezellen, over de constructie van dit gigantische gebouw. Het gebruik tijdens de Tweede Wereldoorlog, hoe het daarna een Amerikaanse luchtbasis werd en hoe hier tijdens de luchtbrug 1948/1949 iedere 90 seconden een vliegtuig landde met goederen om het geblokkeerde West-Berlijn van de hongerdood te redden.

In de Koude Oorlog vlogen de mensen die uit de DDR gevlucht waren van hier naar West-Duitsland. Hier zijn alle beroemde sterren geland, die in 50er, 60er, 70er jaren naar de stad kwam. In 1975 gesloten, wordt in 1990 het vliegverkeer weer opgenomen. Omdat men besloten had in de regio nog maar één vliegveld te hebben, werd het dan in 2008 definitief gesloten.

Wat zie je nog van de glorie van weleer? Bunkers, tunnels, hangars, schuilkelders, Amerikaanse commando centrale, Amerikaanse sportfaciliteiten, de terminal, restaurant, vip lounge. De ene verrassing na de andere.

De rondleidingen door het gebouw starten in de vroegere GAT-Area (General Aviation Terminal).

Bureau van Tempelhof Projekt GmbH
Tempelhofer Damm 1-7
(Einfahrt gegenüber der Tankstelle)
Ehemaliger GAT-Bereich
12101 Berlin